Bukkehornsfrø
Trigonella foenumgraecum L.
Bukkehornsfrø stabiliserer blodsukkeret og virker fantastisk godt imod Type 2 diabetes. De hjælper til at holde sukkertrangen i ave, når du er på slankekur, og de virker både styrkende på musklerne og udrensende.
Bukkehornsfrø er også et fint supplement i en diæt til behandling af lettere forhøjet kolesterol i blodet. De indeholder to af de essentielle sukkerstoffer, som medvirker til kommunikation imellem cellerne, og bukkehornsfrø har derfor betydning for hele vort velbefindende.
Tidligere blev frøene brugt i omslag til sår der ikke vil hele, og en grød indpakket i viskestykker blev lagt på betændte sår. Bukkehornsfrø bruges i karryblandinger, og du kan sagtens kende dem på deres karakteristiske duft. Knus dem i en morter og brug dem i risretter, eller prøv at blande dem i madbrød.
Dosering:
Hele frø: 2g knuses og indtages 3 gange dagligt.
Udvortes:
50g pulveriserede frø koges med 2½dl vand i 5 minutter. Grøden pakkes i et rent viskestykke og bruges til kompres.
Link til Overvægt