Naturens Gaver
Hjemmeside om anvendelse af planter til en sundere krop, hud & hår
Hvorfor.Kvinder.Graviditet.Børn.Hjemmelavet.Lidelse.Dyrkning & beskrivelse af Planter/Urter.Krydderiernes evne.Vitaminer.Mineraler.Overvægt.Undervægt.Æteriske olier.Magnet Behandling.Gæstebog .Webmaster.Søg.

Naturens Gaver er et ikke-kommercielt site - Ingen reklamer!

 

Alle alternative behandlinger udføres på eget ansvar.

Hvidløg
(Allium sativum)





Renser brystet og uddriver flegm og tørrer onde væsker. God mod pesten om vinteren. Forebygger pest.

Hvidløg anvendes Ved forebyggelse eller behandling af lettere forhøjet indhold af kolesterol og fedtstoffet triglycerid i blodet.

Hvidløg tilhører liljefamilien og stammer oprindeligt fra Sibirien hvorfra det har bredt sig til hele verden. Hvidløg er en flerårig 30-80 cm høj urt. Hvidløg er en kulturplante, der dyrkes mange steder i verden, de største producenter er Kina, Indien, Thailand, Ægypten og Spanien.

Indholdsstoffer: De friske løg, der er lugtløse, indeholder en række svovlforbindelser, hvoraf den vigtigste er alliin.


Hvordan virker det?:
Frisk hvidløg indeholder bl.a. det aktive stof alliin og enzymet alliinase. De to stoffer kommer først i kontakt med hinanden når løbet dele, knuses eller tygges. Der dannes så et kraftigt duftende stof allicin, som hurtigt nedbrydes til andre stoffer. Det er formentlig bland disse stoffer, at de medicinske virkninger findes. Stofferne består bland andet af svovlforbindelse, som er med til at give hvidløget den karakteristiske lugt.

Indholdet af de aktive stoffer i friske hvidløg varierer meget. Det kan derfor være svært at få nøjagtig samme dosis hver dag, hvis du spiser friske hvidløg.

Som lægeplante har hvidløg været brugt i mere end 4000 år til behandling af infektionssygdomme. Pulveriseret tørret hvidløg og forskellige typer ekstrakter anvendes i dag til forebyggelse og behandling af lettere forhøjet indhold af kolesterol og triglycerider i blodet.

Hvad er hvidløg?:
Allium sativum, almindeligvis kendt som hvidløg, er en art fra løg slægten, Allium. Dens nære slægtninge omfatter løg, skalotteløg, porre, purløg, og rakkyo, der går over 6.000 år tilbage, hvidløg er hjemmehørende i Centralasien, og har længe været et dagligt syn i Middelhavsområdet, samt en hyppig krydderi i Asien, Afrika , og Europa. Det har været brugt gennem hele sin historie for både kulinariske og medicinske formål.

Der er forskellige typer eller underarter:
af hvidløg, især hardneck hvidløg og softneck hvidløg. Den bredde, hvor hvidløg dyrkes påvirker valget af type som hvidløg kan være dag-længde følsomme. Hardneck hvidløg er generelt dyrket i køligere klimaer, softneck hvidløg vokser generelt tættere på ækvator. Hvidløg landskaber er fjernet for at fokusere alle hvidløg energi i pære vækst. De landskaber der sælges separat for madlavning. Hvidløg er meget udbredt over hele verden for sin bidende smag som krydderi eller krydderi.

Hvidløg plantens pære er den mest almindeligt anvendte del af planten. Med undtagelse af de enkelte fed typer, er hvidløg normalt opdelt i talrige kødfulde sektioner, der kaldes nelliker. Hvidløgsfed anvendes til konsum (rå eller kogte) eller til medicinsk brug. De har en karakteristisk skarp, krydret smag, der mellows og forsøder betydeligt med madlavning. Andre dele af hvidløg planten er også spiselig. Bladene og blomster (bulbils) på hovedet (spathe) undertiden spist. De er mildere i smagen end løg, og er oftest forbruges mens umodne og stadig bud. Umodne hvidløg er undertiden trukket, lidt ligesom en forårsløg, og sælges som “grøn hvidløg”. Når grønt hvidløg får lov at vokse forbi “forårsløg” fase, men ikke må helt modne, kan den producere en hvidløg “rund”, en pære som en kogende løg, men ikke opdelt i kryddernellike som en moden pære. Derudover er de umodne blomsterstilke (fjerskafter) af hardneck og elefant typer undertiden markedsføres anvendes til lignende asparges i wok-frites. Spiselige eller sjældent spist dele af hvidløg anlægget kan nævnes “hud” og rod klynge. The papiragtige, er beskyttende lag af “skind” i forskellige dele af planten generelt kasseres under fremstillingen for det meste kulinariske anvendelser, men i Korea umodne hele hoveder er undertiden fremstilles med “skindet” intakt. Roden klynge fastgjort til rodklumpen af   pæren er den eneste del ikke typisk betragtes spiselig i nogen form.

Hvidløg er et grundlæggende element i mange eller de fleste retter af forskellige regioner, herunder det østlige Asien, Sydasien, Sydøstasien, Mellemøsten, Nordafrika, Sydeuropa og dele af Syd-og Mellemamerika. Smagen varierer i intensitet og aroma med de forskellige tilberedningsmetoder. Det er ofte parret med løg, tomat, eller ingefær. Den pergament-lignende hud er meget lig huden af   et løg, og er typisk fjernes før brug i rå eller kogt form. Et alternativ er at skære låget af pære, overtrække nelliker ved at drible olivenolie (eller anden olie-baserede krydderier) over dem, og stege dem i en ovn. Hvidløg blødgør og kan tages ud af de nelliker ved at klemme (root) ende af pæren, eller enkeltvis ved at presse den ene ende af fed. I Korea er lederne af hvidløg gæret ved høj temperatur, det resulterende produkt, kaldet sort hvidløg, er sød og sirupsagtig, og er nu ved at blive solgt i USA, Storbritannien og Australien.

Opbevaring:
Indenrigspolitisk er hvidløg opbevares varm [over 18 ° C (64 ° F)] og tør at holde det slumrende (så den ikke spire). Det er traditionelt hang, softneck sorter er ofte flettet i tråde kaldet flettede lidser grappes. Hvidløg er ofte holdt i olie til at producere aromatiseret olie, men den praksis kræver foranstaltninger, der skal træffes for at forhindre hvidløg fra forkæle. Ubehandlet hvidløg holdt i olie kan understøtte væksten af   dødbringende Clostridium botulinum. Refrigeration vil ikke garantere sikkerheden af   hvidløg holdt i olie. Flåede nelliker kan lagres i vin eller eddike i køleskabet. Kommercielt fremstillede olier er bredt tilgængelige, men når de udarbejder og opbevaring af hvidløg-infused olie derhjemme, er der risiko for botulisme, hvis produktet ikke er opbevaret korrekt. For at mindske denne risiko, bør olien være nedkølet og anvendes inden for en uge. Tilsætter syrer og / eller andre kemikalier for at fjerne risikoen for botulisme i deres produkter. To udbrud af botulisme i forbindelse med hvidløg lagret i olie er blevet rapporteret.

Medicinforbrug:
I in vitro undersøgelser er hvidløg vist sig at have antibakterielle, antivirale og antifungale aktivitet. Men disse tiltag er mindre klare in vivo. Hvidløg hævdes også at hjælpe med at forhindre hjertesygdomme (herunder åreforkalkning, højt kolesteroltal og højt blodtryk) og kræft. Hvidløg bruges til at forhindre visse former for kræft, herunder mave-og tyktarmskræft. Faktisk har lande, hvor hvidløg forbruges i større mængder, på grund af traditionelle køkken, vist sig at have en lavere forekomst af cancer. Dyreforsøg, og nogle tidlige kliniske undersøgelser i mennesker, har foreslået mulige kardiovaskulære fordele af hvidløg. En tjekkisk undersøgelse fandt hvidløg tilskud reduceret akkumulering af cholesterol i de vaskulære vægge i dyr. En anden undersøgelse havde lignende resultater, med hvidløg tilskud væsentlig reduktion aorta plak aflejringer af kolesterol-fodrede kaniner. En anden undersøgelse viste tilskud med hvidløg ekstrakt hæmmede vaskulær forkalkning i menneskelige patienter med forhøjet kolesterol i blodet. Den kendte vasodilative indvirkning af hvidløg er muligvis forårsaget af katabolisme af hvidløg-afledte polysulfider til hydrogensulfid i røde blodlegemer (RBC), en reaktion, der er afhængig af reducerede thioler i eller på RBC membranen. Hydrogensulfid er en endogen cardioprotective vaskulær celle-signalmolekyle.

Selv om disse undersøgelser viste beskyttende vaskulære ændringer i hvidløg-fastende personer, et randomiseret klinisk forsøg finansieret af National Institutes of Health (NIH) i USA og offentliggjort i Archives of Internal Medicine i 2007 fandt forbruget af hvidløg i enhver form gjorde ikke reducere kolesterolindholdet i blodet hos patienter med moderat høje baseline kolesteroltal.

Ifølge Heart.org trods årtiers forskning tyder på, at hvidløg “kan forbedre kolesterol profiler, en ny NIH-finansieret forsøg fandt absolut ingen virkning af rå hvidløg eller hvidløg kosttilskud på LDL, HDL, eller triglycerider … Resultaterne understrege farer ved metaanalyser bestående af små, fejlbehæftede undersøgelser og værdien af   nøje studere populære naturlægemidler “. I en redaktionel vedrørende den oprindelige rapportens resultater, to læger fra Weill Cornell Medical College of Cornell University, påpegede, at der kan “være effekten af   hvidløg på åreforkalkning specifikt, at ikke blev plukket i undersøgelsen”. Allium sativum har vist sig at reducere blodplade aggregationand hyperlipidæmi. I 2007 rapporterede BBC Allium sativum kan have andre gavnlige egenskaber, såsom forebyggelse og bekæmpelse af almindelig forkølelse. Denne påstand har opbakning fra lang tradition i urtemedicin, som har brugt hvidløg til hæshed og hoste. Den Cherokee også brugt det som en slimløsende mod hoste og krydset.

Hvidløg hævdes også at hjælpe med at regulere blodsukkeret. Regelmæssig og forlænget brug af terapeutiske mængder af alderen hvidløg ekstraherer lavere blod homocystein, og har vist sig at forhindre, at nogle komplikationer af diabetes mellitus. Personer, der tager insulin bør ikke indtage lægemidler mængder af hvidløg uden at konsultere en læge.

I 1858 bemærkede Louis Pasteur hvidløg er antibakteriel aktivitet, og det blev brugt som en antiseptisk for at forhindre koldbrand under Første Verdenskrig og Anden Verdenskrig. For nylig har det vist sig fra et klinisk forsøg, som et mundskyllemiddel indeholdende 2,5% frisk hvidløg viser god antimikrobiel aktivitet, selv om hovedparten af   deltagerne rapporterede en ubehagelig smag og dårlig ånde. Hvidløgsfed bruges som et middel mod infektioner (især bryst problemer), fordøjelsesproblemer og svampeinfektioner, såsom trøske.

Hvidløg har vist sig at forøge thiamin absorption, og derfor reducerer sandsynligheden for udvikling af thiamin-mangel beriberi. I 1924, viste det sig at være en effektiv måde at forhindre skørbug, på grund af dens høje C-vitamin indhold. Hvidløg har været anvendt rimeligt held i AIDS-patienter til behandling Cryptosporidium i en ukontrolleret undersøgelse i Kina. Det er også blevet anvendt med mindst en AIDS-patient til behandling af toxoplasmose, anden protozoal disease. Hvidløg tilskud hos rotter, sammen med et højt proteinindhold, er blevet vist at fremme testosteronniveauer. En 2010 dobbelt-blind, parallel, randomiseret, placebo-kontrolleret forsøg, der involverer 50 patienter, hvis rutinemæssige kliniske journaler i almen praksis dokumenteret behandles, men ukontrolleret hypertension, konkluderede: “Vores forsøg tyder på, at alderen hvidløg ekstrakt er bedre end placebo til at sænke det systoliske blodtryk på samme måde som nuværende første linje medicin i patienter med behandlet, men ukontrolleret hypertension. “